Telefoonnummer

06 - 49 77 62 26

Email

praktijkschong@ziggo.nl

Nancy hanteert de voetreflexmethode: Fysioreflextherapie is ontwikkeld door Manda Bergsma. In de Fysioreflextherapie worden klachten behandeld als onderdeel van het lichaam en geest als één geheel. Effectieve elementen vanuit de fysiotherapie, meridiaantherapie, 5-elementenleer en westerse kennis van het lichaam worden geïntegreerd en toegepast in de voetreflexologie. Ook wordt de mogelijke emotionele oorzaak van de klacht aangepakt.

In de praktijk worden er mooie resultaten geboekt met Fysioreflextherapie. Dit wordt tevens ondersteund door recent onderzoek waarbij klachten als reuma/artrose, fibromyalgie, MS, AD(H)D en autisme zijn behandeld met fysioreflextherapie.

Vijf elementenleer

De vijf elementenleer komt uit de acupunctuur, waarin duidelijk wordt hoe onze organen elkaar beïnvloeden en hoe ons lichaam reageert op het klimaat, seizoenen, smaak, geluid.

Merdiaanleer

Het lichaam werkt door energie. Net onder de huid bevinden zich energiebanen die energie en informatie geven aan de cellen van de omringende weefsels. Elke meridiaan is verbonden aan een orgaan. Bijvoorbeeld de blaasmeridiaan is verbonden met de blaas en de galblaasmeridiaan is verbonden met de galblaas. Als er een blokkade in de energiebaan is, ontstaat er voor de blokkade een energievolte wat pijn veroorzaakt en na de blokkade een energieleegte. Energieleegte geeft zwakte en trekt koude en micro-organismen aan, zoals bacteriën en virussen.

Westerse kennis

Anatomie: Bouw van het lichaam met name van de botten, gewrichten en spieren.
Pathologie of ziekteleer: bestudeert het ontstaan en verloop van ziektes.